Kapitel 5

Spil noget med Slayer…

“Er du faldet i derude?” lød det fra den anden side af døren. Toilettet var mere eller mindre ubevidst blevet hans helle. Et lille mentalt frirum, hvor han kunne være lidt alene. Læse avisen. Eller bare stirre tomt ud i luften i fem-ti minutter. Han var træt. Ikke træt af det. Bare træt.

Det var nu et par måneder siden to blev til tre, og det var i det store hele gået rigtig godt. Men han havde også bemærket, hvordan overskuddet efterhånden var at begyndt at svinde lidt ind i takt med, at hverdagen som voksen havde indfundet sig. Det adrenalinkick han havde fået, da alt var nyt, spændende og babyblåt føltes til tider lidt som et spark over skinnebenet. Blespanden i soveværelset stod nu lidt oftere i vejen og Brahms vuggevise nærmede sig sidste holdbarhedsdato som årets sommerhit 2013.

De daglige eskapader med tistunge bleskift og diskussionerne kl. 4 om natten om, ’hvor mange sekunder det nu lige er, at mikroovnen skal indstilles på for, at sutteflaskens indhold rammer præcis 37 grader’, havde samme spændingskurve som programfladen på TV2Fri.

Det stod krystalklart, hvorfor han over de senere år havde set mindre til de af sine venner og lidensfæller med små børn. Impulsiv ramasjang og fællessang med klaverbokseren på Psykopaten var trådt i baggrunden til fordel for udmattet sofasidning og lørdag formiddag på legepladsen. Stedet hvor storbyens James Eckhouses samles, bevæbnet med brikjuices, vådservietter og coffee-to-go. Nu var han selv i samme båd og snart ville de mødes igen.

Han rømmede sig. Trak ud. Inden han med et lille smil på læben svarede “Ja ja, jeg kommer nu.”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s